Nouă președinți ai statelor NATO din Europa Centrală și de Est au condamnat ferm agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei și susțin aspirațiile Kievului de a adera la NATO, informează Ukrinform.

Acest lucru este afirmat într-un comunicat comun al președinților din Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Polonia, România, Muntenegru și Slovacia, publicat pe site-ul președinției poloneze.

„Ne reiterăm sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Nu recunoaștem și nu vom recunoaște niciodată tentativele rusești de a anexa orice teritoriu ucrainean. Ne poziționăm ferm în favoarea deciziei de la Conferința NATO de la București din 2008 cu privire la viitorul statut de membru al Ucrainei”, se afirmă în comunicat.

Conducătorii și-au declarat sprijinul pentru Ucraina și pentru apărarea ei împotriva agresiunii ruse și au cerut Rusiei să se retragă imediat din toate teritoriile ocupate. Ei au cerut totodată tuturor aliaților să-și mărească substanțial ajutorul militar pentru Ucraina.

Sursa: RADOR