Sprijinim țările est-europene care ar putea fi următoarele victime ale Kremlinului, a declarat Victoria Nuland, adăugând că prezența militară aliată în România, Bulgaria, Polonia și țările baltice este ”un mesaj puternic de descurajare pentru Rusia”.

"Ca aliați NATO, sprijinim țările est-europene care ar putea fi următoarele victime ale Kremlinului. Prezența noastră militară de durată la sol, pe apă și în aer în Polonia, România, Bulgaria și în țările baltice reprezintă un mesaj puternic de descurajare pentru Rusia", a afirmat, marți, la Berlin, Victoria Nuland, asistent al secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene si eurasiatice, potrivit Departamentului de Stat.

Diplomatul american a atrasă însă atenția că un astfel de efort nu este ieftin, iar amenințările cu care se confruntă în prezent comunitatea transatlantică necesită respectarea angajamentelor luate de aliați la summit-ul NATO din Țara Galilor, din 2014, de a aloca 2% din PIB pentru apărare. Nuland a precizat că 70% dintre aliați își respectă cuvântul.

Oficialul SUA a reamintit și de valorile democratice și de necesitatea unor guverne corecte și transparente.

”Din Balcani și până în Europa Centrală și de Est trebuie să intensificăm lupta noastră împotriva corupției și a regresului democratic”, a subliniat Victoria Nuland.