Donald Trump a plătit doar 750 de dolari impozite federale în 2016, anul alegerii sale în funcția de președinte al Statelor Unite, și tot atât în 2017, potrivit unei anchete a cotidianului New York Times. Președintele spune că sunt informații false.

"El nu a plătit niciun impozit pe venit în zece din cei 15 ani precedenți, în mare parte pentru că a declarat mai multe pierderi decât venituri", a scris cotidianul american, potrivit Agerpres.

Declarațiile fiscale ale fostului om de afaceri din domeniul imobiliar devenit președinte și candidat la realegerea sa în noiembrie se află în centrul unei bătălii judiciare, Donald Trump refuzând să le publice, contrar obiceiului.

"New York Times a obținut informațiile fiscale pe mai mult de 20 de ani referitoare la Donald Trump și sutele de societăți care alcătuiesc grupul său, inclusiv informații detaliate despre primii săi doi ani la putere. Acestea nu includ declarațiile de impozit pe veniturile personale pentru 2018 sau 2019", a afirmat NYT, care a promis noi dezvăluiri în zilele următoare.

"Fake news", "sunt informații false, total inventate", a reacționat Donald Trump.