Paza de coastă suedeză a declarat pentru ziarul Svenska Dagbladet că a descoperit o nouă scurgere pe Nord Stream 2 la începutul acestei săptămâni, informează Reuters.

Aceasta survine după ce au fost deja raportate alte trei scurgeri pe gazoductele care merg din Rusia în Germania, existând suspiciuni generale de sabotaj.

"Două dintre aceste patru conducte se află în zona economică exclusivă a Suediei", a declarat pentru ziar purtătorul de cuvânt al pazei de coastă, Jenny Larsson.  Celelalte două se află în zona Danemarcei.

O sursă britanică din domeniul apărării a declarat pentru Sky News că scurgerile ar putea fi cauzate de atacuri premeditate, în care s-ar fi putut folosi explozibili subacvatici. Aceeași sursă a mai adăugat că minele ar fi putut fi coborâte, cu un dispozitiv, dintr-o barcă sau plasate lângă conducte cu o dronă subacvatică.

Uniunea Europeană crede că ar putea fi vorba de un posibil sabotaj din partea Rusiei, în timp ce, partea rusă a declarat că acuzațiile sunt "previzibile" și "stupide".

Ministerul rus al Afacerilor Externe a mai afirmat că scurgerile au avut loc într-o zonă controlată de serviciile secrete americane, potrivit agenției de știri RIA Novosti.