Afirmația îi aparține directoarei principalului canal public rus de televiziune.

Margarita Simonian este directoarea principalului canal al televiziunii publice ruse RT. Un canal apropiat de putere și care servește deci și pentru propaganda regimului rus. În contextul războiului din Ucraina, Uniunea Europeană a decis de altfel să interzică difuzarea canalului în străinătate, notează La Libre Belgique.

În afară de a fi directoarea RT, Margarita Simonian este cunoscută și ca o apropiată a lui Vladimir Putin. Ea a fost de altfel alături de el săptămâna trecută la Forumul economic internațional de la Sankt Petersburg. După cum relatează cotidianul Laatste Nieuws, tânăra a făcut câteva dezvăluiri pe tema războiului din Ucraina. În ce privește strategia, în primul rând, ea a asigurat că Moscova "mizează, cu toate speranțele, pe foamete". În orice caz asta a ieșit pe gură "din partea mai multor persoane de mai multe ori", declară ea. Asta înseamnă că foametea va începe acum și că ei [occidentalii] vor ridica sancțiunile și vor redeveni prieteni cu noi pentru că realizează că nu există alt mijloc".

Ucraina și Rusia asigură 30% din exporturile mondiale de grâu. Blocând stocurile ucrainene, Rusia șantajează cu foametea.

După cum informează HLN, Margarita Simonian a mai dezvăluit în acest weekend într-o emisiune televizată că Rusia vrea să-și schimbe discursul despre războiul din Ucraina. Cuvântul "război" era deja omis în Rusia, se vorbea mai curând despre o "operațiune militară specială". În prezent, e vorba mai mult despre "război civil", în care țara s-a angajat "ca să-i apere pe ruși". Directoarea RT adaugă: "Există un număr important de naziști și de persoane îndoctrinate cu care nu poți face nimic decât să-i execuți potrivit regulilor Republicii populare Donețk". Donețk, unde, reamintim, pedeapsa cu moartea este în vigoare.

În sfârșit, Margarita Simonian a explicat de ce armata rusă nu lovește mai puternic în anumite orașe din Ucraina. "Putin mi-a spus: 'Vrem să transformăm aceste orașe în Stalingrad?' [Stalingrad care, reamintim, este una din bătăliile cela mai sângeroase din istorie, care a avut loc în timpul celui de-al doilea război mondial]. E adevărat, poporul nostru e și acolo. Sunt viitoarele noastre orașe. Este țara noastră și poporul nostru. Va trebui să reconstruim totul mai târziu", arată tânăra apropiată a puterii.

Sursa: RADOR