Mii de oameni s-au alăturat uriașei caravane, care, cu sloganul ''Exodul din sărăcie'', se îndeaptă către Statele Unite pentru o viață mai bună, relatează Euronews.

Aproximativ șase mii de migranți, care traversează Mexicul pentru a se îndrepta către Statele Unite, și-au rostit rugăciunile de Crăciun în timp ce treceau pe lângă orașul Tapachula, la granița cu Guatemala.

Duminică, după ce au parcurs aproximativ 15 kilometri, aceștia au ajuns în orașul Alvaro Obregon, din sudul Mexicului, unde s-au oprit câteva ore pentru a se odihni și a sărbători Crăciunul. Aceasta este cea mai mare caravană de migranți din ultimul an.

Purtând un banner pe care scrie ''Exodul din sărăcie'', migranții care provin din țări ale Americii Centrale, cum ar fi Cuba și Venezuela se îndreaptă spre Statele Unite.

Marșul are loc cu doar câteva zile înainte de sosirea în Ciudad de Mexico a secretarului de stat american Antony Blinken, care va trebui să definească noi acorduri pentru a controla valul de migranți care încearcă să intre în Statele Unite.

Prezența unei caravane atât de mari a determinat mass-media locală să constate că, până acum, eforturile Washingtonului și cele ale autorităților din Mexico City au fost un eșec. Potrivit AP, în această lună, la granița de sud-vest a Statelor Unite au fost arestați până la zece mii de migranți pe zi.

Purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe, John Kirby, a declarat că președintele american Joe Biden și omologul său mexican Andrés Manuel López Obrador împărtășesc îngrijorarea cu privire la creșterea ''dramatică'' a numărului migranților care trec granița comună.

Numărul de oameni reținuți la granița de sud a SUA a depășit două milioane atât în ​​2022, cât și în 2023.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA