Compania chineză de tehnologie SenseTime, una dintre cele mai importante companii de inteligență artificială (AI) din țara asiatică, a prezentat o serie de noi produse bazate pe inteligență artificială, inclusiv chatbot-ul SenseChat.

Interesul global pentru tehnologia AI a crescut odată cu debutul, la sfârșitul anului 2022, ChatGPT, un chatbot popular dezvoltat de compania americană OpenAI, susținută de Microsoft, notează RAI News.

În timpul prezentării, SenseChat a efectuat diverse sarcini precum scrierea de e-mailuri, povestirea unor fabule pentru copii și generarea de coduri.

Cofondatorul și CEO-ul SenseTime Xu Li a spus că tehnologia se bazează pe modelul AI al companiei, numit SenseNova. Un model - așa cum explică celălalt fondator Wang Xiaogang - care a fost dezvoltat în ultimii 5 ani.

SenseTime se alătură astfel unor giganți ai sectorului digital chinez precum Baidu, motorul de căutare chinezesc, care la jumătatea lunii trecute și-a prezentat deja AI Ernie Bot și altora precum Alibaba, 360 sau Tencent, care pregătesc și aplicații de acest tip. 

Evaluarea securității produselor AI

Între timp, autoritatea de reglementare chineză Cyberspace Administration of China, a lansat un proiect de lege care impune tuturor noilor produse de inteligență artificială (AI) dezvoltate în China ca înainte de lansare să fie supuse unei ''evaluări de securitate'', într-un context de unitate și veridicitate.

''Înainte de a oferi publicului servicii folosind produse Generative AI, ar trebui să solicitați o evaluare a securității prin intermediul departamentelor naționale de reglementare a internetului.

Sursa: RADOR