O dronă a lovit un zgârie-nori într-un cartier de afaceri la Moscova, a informat marți dimineață primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, adăugând că mai multe dintre aceste dispozitive au fost doborâte de apărarea antiaeriană.

"Mai multe drone au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană în timp ce încercau să se îndrepte spre Moscova. Una dintre ele a lovit același turn din City (la Moscova) ca ultima dată", a declarat primarul pe Telegram.

"Fațada la nivelul etajului 21 a fost deteriorată, geamurile au fost sparte pe o suprafață de 150 de metri pătrați. Nu există informații despre victime", a adăugat Sobianin, explicând că serviciile de urgență sunt la fața locului, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Aeroportul internațional Vnukovo din Moscova a fost închis temporar înainte de a reveni la activitatea normală, a transmis agenția oficială de presă TASS, citând serviciile de urgență.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, mai multe ferestre a două clădiri din cartierul de afaceri Moscow City, cel mai important al capitalei ruse, au fost sparte după un atac al dronelor ucrainene, raportase Sobianin.

Atacurile împotriva Moscovei și a împrejurimilor sale, situate la 500 de kilometri de granița cu Ucraina, au fost destul de rare de la începutul conflictului în februarie 2022.

În ultimele luni, însă, mai multe incursiuni ale dronelor au vizat capitala Rusiei, dintre care una împotriva Kremlinului în mai 2023.