În stenogramele interceptărilor din Portugalia ar putea exista o eroare care ar anula acuzația de corupție împotriva premierului demisionar Costa, scrie Il Fatto Quotidiano.

S-ar putea să fie o greșeală imensă, având în vedere că în urma anchetei, pe 7 noiembrie, premierul portughez António Costa și-a dat demisia. Potrivit mai multor surse media, printre care CNN Portugalia, interceptarea telefonică care a determinat autoritățile judiciare portugheze să deschidă o anchetă cu privire la presupusa corupție a premierului s-ar fi referit de fapt nu la prim-ministru, ci la ministrul său de dezvoltare economică, care are un nume foarte asemănător: António Costa Silva.

Se pare că eroarea ar fi ieșit la iveală în timpul interogatoriului la care a fost supus sâmbătă seara, 11 noiembrie, unul dintre suspecți, Diogo Lacerda Machado, consultant și amic apropiat al premierului.

În conversația telefonică interceptată, Lacerda Machado îi promite unui alt antreprenor investigat că poate eficientiza anumite practici discutând cu ministrul finanțelor, Fernando Medina, sau găsind o modalitate de a ajunge la ''ministrul Dezvoltării Economice, António Costa'', care în realitate se numește António Costa Silva, o eroare repetată și în transcrierea conversației telefonice.

Potrivit celor declarate duminică dimineață de avocatul Lacerdei Machado, eroarea a fost admisă de același magistrat care i-a interogat clientul. Avocatul a mai adăugat că, potrivit documentelor, aceasta ar fi singura referire la premierul portughez din întreaga anchetă. Întrebat de jurnaliști dacă ar putea fi vorba de o eroare intenționată, avocatul a răspuns că refuză să se lanseze într-un proces al intențiilor Procurorului.

Sursa: RADOR RADIO ROMANIA