Cabinetul de război israelian a dat joi undă verde continuării negocierilor pentru eliberarea ostaticilor din Fâșia Gaza, după difuzarea unor imagini în media israeliene care arată capturarea a cinci femei soldat pe 7 octombrie de către Hamas.

În aceste imagini, care durează puțin peste 3 minute și sunt extrase dintr-o înregistrare video de două ore filmată cu un Go-pro de către comandourile Hamas, potrivit familiilor, aceste tinere femei pot fi văzute, unele cu fața plină de sânge, așezate pe jos în pijamale, cu mâinile legate la spate de către răpitorii lor, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Unele încearcă să le vorbească în engleză, părând îngrozite și implorând, potrivit acestui montaj video denunțat de Hamas.

Apoi, în urletele indivizilor din Hamas, sunt duse într-un jeep militar, pe fondul unor rafale de focuri de armă."Este timpul să acționăm sau sângele surorii mele și al celorlalți ostatici va fi pe mâinile" guvernului israelian, a declarat pentru AFP Sasha Ariev, 24 de ani, sora uneia dintre femeile soldat răpite, Karina Ariev.

"Toată lumea a văzut acum aceste tinere în pijamale luate în captivitate (...), singura victorie este să le aducem înapoi repede și în viață", a adăugat Sasha Ariev.

Pentru ea, publicarea acestor imagini trebuie să marcheze "o întoarcere la 180 de grade" în deciziile guvernului premierului Benjamin Netanyahu, sub presiunea de a aduce ostaticii înapoi în Israel.

Aceste imagini "îmi vor întări hotărârea de a lupta cu toate puterile până la eliminarea Hamas, pentru a ne asigura că ceea ce am văzut în această seară nu se va mai întâmpla niciodată", a reacționat Netanyahu miercuri, înainte de a se reuni seara târziu cu cabinetul său de război.

Acesta din urmă a fost de acord să "continue negocierile" pentru eliberarea ostaticilor, au indicat serviciile lui Netanyahu, fără a detalia.