O mașină a intrat joi în pietoni în Times Square la New York, unul din cele mai frecventate locuri din lume, provocând moartea unei persoane și rănirea altor 22.

update 19/05 Richard Rojas a fost acuzat de poliția din New York de omor și tentativă de omor. Bărbatul "suferă de probleme psihologice" și a fost testat pozitiv la o substanță halucinogenă (PCP, fenciclidină), scrie CNN.

+++

Autoritățile l-au identificat și reținut pe șoferul vehicului. Se numește Richard Rojas, are 26 de ani și a lucrat în cadrul armatei din 2011 până în 2014. Acesta a mai fost arestat de două ori pentru conducere sub efectul alcoolului și alte încălcări ale legii, inclusiv pentru că a amenințat cu cuțitul o persoană. Potrivit unor surse din poliție citate de televiziunea ABC, rezultatele probelor în cazul șoferului ar fi fost negative la alcool, dar pozitive în privința folosirii de narcotice, scrie Agerpres.

În plus, bărbatul le-ar fi spus anchetatorilor că a auzit voci înainte de incident, dar și că se aștepta să fie împușcat în Times Square, potrivit BBC.

+++

update Poliția spune că, la prima vedere, nu pare a fi vorba de un act terorist. Șoferul, un bărbat în vârstă de 26 ani, a fost reținut și a mai fost arestat în trecut pentru condus sub influența alcoolului, potrivit postului de televiziune CBS.

+++

Potrivit presei americane, vehiculul care a lovit pietonii era un Honda Sedan roșu, iar șoferul ar fi fost imobilizat, scrie Agerpres.

Serviciile de urgență tratează 13 persoane rănite, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de departamentul de pompieri din New York. Poliția a securizat zona.

Coliziunea a avut loc la ora prânzului (19:00 ora României) pe un trotuar din zona aglomerată a Manhattan-ului, un loc intens frecventat de turiști.

Martori citați de Reuters au declarat șoferul a condus pe sensul opus și pe trotuar înainte de a se opri într-un stâlp.