Este posibil ca rezultatul referendumului de duminică din Turcia să fi fost influențat de nereguli, a declarat marți Alev Korun, membru austriac al misiunii de observare a Consiliului Europei. Există suspiciuni asupra 2,5 milioane de voturi

Deși legea permite doar folosirea de buletine oficiale, autoritatea electorală supremă a decis, împotriva legii, să fie admise și buletine fără ștampila oficială, a explicat Korun pe postul de radio ORF, citat de Agerpres.

Premierul turc Binali Yildrim a anunțat duminică seara victoria "Da"-ului la referendumul asupra unei reforme a Legii fundamentale cu 51,36% din voturi. Prin acest referendum, Turcia deschide calea către un regim care concentrează puterea în mâinile unui singur om, președintele, în persoana lui Recep Tayyip Erdogan.

Misiunea comună de observatori din partea OSCE și a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a indicat luni într-un comunicat că referendumul din Turcia de pe 16 aprilie privind extinderea prerogativelor președintelui Erdogan s-a desfășurat în condiții inechitabile, critici respinse de acesta.