''Din punct de vedere științific, nu există nicio amenințare iminentă la adresa Europei'' în ceea ce privește tendința epidemiei de Covid-19 în China, întrucât subvariantele identificate ''circulă deja în UE, transmite Rai News.

Împărtășim viziunea actuală a ECDC'', Centrul Comisiei Europene pentru Controlul Bolilor, ''care în prezent nu crede că valul în curs din China va avea un impact semnificativ asupra situației epidemiologice COVID-19 din Regiunea Europeană a OMS''.

Afirmația îi aparține lui Hans Henri Kluge, directorul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care în prima conferință de presă organizată în 2023 a făcut un bilanț al posibilelor efecte ale creșterii infecțiilor în China și ale noii variante răspândite în Statele Unite.

''Din informațiile de care dispune OMS, variantele virusului Sars-CoV-2 care circulă în China sunt cele care au fost deja întâlnite în Europa și în alte părți''.

''Nu putem fi mulțumiți'', adaugă Kluge, subliniind necesitatea de a insista pe supraveghere, responsabilitate și pe o abordare științifică. ''Nu este nerezonabil ca țările să ia măsuri de precauție pentru a-și proteja populațiile, în timp ce așteptăm din China informații mai detaliate, partajate prin baze de date accesibile publicului'', a adăugat Kluge.

sursa: RADOR