Operatorul public ucrainean al centralelor nucleare Energoatom a denunțat un atac cibernetic rus "fără precedent" împotriva site-ului său.

Operatorul public ucrainean al centralelor nucleare Energoatom a denunțat marți într-un comunicat un atac cibernetic rus "fără precedent" împotriva site-ului său, precizând că funcționarea acestuia nu a fost perturbată, relatează AFP.

"Pe 16 august 2022 a avut loc cel mai puternic atac cibernetic de la începutul invaziei ruse împotriva site-ului oficial al Energoatom", a declarat operatorul pe Telegram. Site-ul "a fost atacat de pe teritoriul Rusiei", a adăugat sursa citată.

Grupul rus "Armata cibernetică a poporului" a utilizat 7,25 milioane de roboți de internet care au atacat site-ul Energoatom timp de trei ore, a dat asigurări compania ucraineană.

++++

Ocupanții le interzic profesorilor să părăsească orașul Mariupol 

Regimul de ieșire din orașul Mariupol a fost din nou înăsprit. Consilierul primarului Petro Andriușcenko a explicat că de data aceasta restricțiile au fost impuse cadrelor didactice, relatează Unian. Potrivit acestuia, ca urmare a faptului că redeschiderea majorității școlilor, liceelor și a două universități a eșuat din cauza lipsei de cadre didactice, profesorilor li s-a interzis, din nou, să părăsească Mariupolul.

Ocupanții recurg la agresiuni fizice pentru a obliga profesorii să coopereze cu ei. „Crește numărul cazurilor în care profesorii sunt agresați pentru a fi convinși să meargă la muncă. Sunt vizitați la domiciliu de patrule separate și li se explică necesitatea cooperării. Toate discuțiile au loc cu asistența și sprijinul colaboraționiștilor” - a declarat Andriușcenko. 

Surse: Agerpres, RADOR