Opt sau nouă partide ar putea face parte din noul Parlament al Bulgariei, conform unui sondaj de opinie al Agenției Mediana.

În urma opiniilor exprimate de respondenți, partidul GERB (22,8%) al fostului premier Boiko Borisov conduce cu aproape 6% în fața formațiunii politice "Continuăm Schimbarea" (17,1%), relatează publicația BNR.

Partidul Socialist Bulgar (13,3%), "Văzrajdane" (12,5%) și Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți (11,1%) se luptă pentru locurile trei, patru și cinci cu poziții aproape egale, potrivit datelor din sondaj.

"Există un Astfel de Popor" (6,9%) își păstrează oportunitățile de reprezentare în parlament, alături de Bulgaria Democrată (5,5%) și "Ascensiune Bulgară" (5,5%), conform sondajului Mediana.

Partidul "Ridică-te, BG!" (3,4%) este aproape de pragul de 4% necesar pentru intrarea în legislativ și ar putea fi al nouălea partid din noua Adunare Națională.

În cadrul sondajului, aproape 70% dintre participanți au afirmat că situația lor financiară s-a înrăutățit în ultimul an. 40% cred că vor trebui să facă economii la alimente și încălzire în următoarele luni, iar 20% sunt convinși că vor putea face față fără probleme acestor cheltuieli.

Sondajul a fost realizat în perioada 30 august - 4 septembrie, cu participarea a 1.008 cetățeni bulgari majori și a fost finanțat de Agenția sociologică Mediana. (Sursa: RADOR)