Mesajul principal al premierului Viktor Orban în discursul privind starea națiunii a fost că la europarlamentarele din mai se va stabili dacă Europa va avea sau nu un viitor.

La alegerile din mai pentru Parlamentul European, Ungaria se va confrunta cu forțele pro-imigrație ale lui George Soros, a susținut premierul ungar, adăugând că opoziția lucrează împotriva Ungariei, întrucât "comuniștii și naziștii și-au unit forțele" pentru a permite venirea imigranților în țară, notează Index.hu.

Potrivit lui Orbán, nu există viitor pentru națiunile cu "populații mixte", deoarece cultura creștină se diluează din cauza islamizării, prin urmare imigrația nu reprezintă un răspuns la problema declinului demografic din Europa.

Viktor Orban a propus mai multe măsuri în vederea rezolvării problemei demografice în Ungaria.

Printre măsurile anunțate duminică se numără extinderea unui program de credite imobiliare subvenționate pentru familiile cu cel puțin doi copii, pentru cumpărarea de locuințe vechi, subvenții pentru achiziționarea de automobile, anularea impozitului pe venit pentru femeile care cresc cel puțin patru copii, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Totodată, femeile sub 40 de ani care se căsătoresc prima dată pot beneficia de un împrumut de 10 milioane de forinți (circa 31.000 de euro). O treime din datorie se va șterge la nașterea celui de-al doilea copil, iar creditul va fi considerat rambursat la nașterea celui de-al treilea copil.

"Acesta este răspunsul pentru unguri, nu pentru imigrație", a spus Orban,  El a arătat că "în Europa se nasc din ce în ce mai puțini copii. Pentru Occident, răspunsul este imigrația. Pentru fiecare copil în minus, trebuie să vină altul, iar atunci cifrele vor fi în regulă." "Numai că noi nu avem nevoie de numere. Avem nevoie de copii unguri", a explicat premierul.

În ceea ce privește mediul de afaceri, Orbán a susținut că trebuie repatriat profitul realizat de companii ungare în alte țări, iar oamenii de afaceri vor primi tot ce au nevoie în acest sens, atât timp cât nu se amestecă în politică, notează Index.hu. 

Premierul a mai promis că va pune capăt sărăciei în Ungaria.

După ce a spus că discursul despre starea națiunii nu e un prilej pentru a vorbi despre opoziție, Viktor Orban a alocat ceva timp partidelor din opoziție, susținând că acestea sunt "ținute artificial în viață de George Soros și Bruxelles”.