Mesajul principal al premierului Viktor Orban în discursul privind starea naţiunii a fost că la europarlamentarele din mai se va stabili dacă Europa va avea sau nu un viitor.

La alegerile din mai pentru Parlamentul European, Ungaria se va confrunta cu forțele pro-imigraţie ale lui George Soros, a susţinut premierul ungar, adăugând că opoziția lucrează împotriva Ungariei, întrucât "comuniștii și naziștii și-au unit forțele" pentru a permite venirea imigranţilor în ţară, notează Index.hu.

Potrivit lui Orbán, nu există viitor pentru națiunile cu "populații mixte", deoarece cultura creștină se diluează din cauza islamizării, prin urmare imigrația nu reprezintă un răspuns la problema declinului demografic din Europa.

Viktor Orban a propus mai multe măsuri în vederea rezolvării problemei demografice în Ungaria.

Printre măsurile anunţate duminică se numără extinderea unui program de credite imobiliare subvenţionate pentru familiile cu cel puţin doi copii, pentru cumpărarea de locuinţe vechi, subvenţii pentru achiziţionarea de automobile, anularea impozitului pe venit pentru femeile care cresc cel puţin patru copii, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Totodată, femeile sub 40 de ani care se căsătoresc prima dată pot beneficia de un împrumut de 10 milioane de forinţi (circa 31.000 de euro). O treime din datorie se va şterge la naşterea celui de-al doilea copil, iar creditul va fi considerat rambursat la naşterea celui de-al treilea copil.

"Acesta este răspunsul pentru unguri, nu pentru imigraţie", a spus Orban,  El a arătat că "în Europa se nasc din ce în ce mai puţini copii. Pentru Occident, răspunsul este imigraţia. Pentru fiecare copil în minus, trebuie să vină altul, iar atunci cifrele vor fi în regulă." "Numai că noi nu avem nevoie de numere. Avem nevoie de copii unguri", a explicat premierul.

În ceea ce priveşte mediul de afaceri, Orbán a susţinut că trebuie repatriat profitul realizat de companii ungare în alte ţări, iar oamenii de afaceri vor primi tot ce au nevoie în acest sens, atât timp cât nu se amestecă în politică, notează Index.hu. 

Premierul a mai promis că va pune capăt sărăciei în Ungaria.

După ce a spus că discursul despre starea naţiunii nu e un prilej pentru a vorbi despre opoziţie, Viktor Orban a alocat ceva timp partidelor din opoziţie, susţinând că acestea sunt "ţinute artificial în viaţă de George Soros şi Bruxelles”.