Din păcate, de la începutul invaziei Ucrainei din 24 februarie, ministrul ungar de externe nu a reușit să ajungă în capitala Ucrainei, notează Nepszava.

Péter Szijjártó a plecat din nou în Rusia, potrivit unei postări publicate luni de ministrul ungar de externe pe Facebook. Șeful diplomației ungare a plecat imediat după meciul de rămas bun al lui Balázs Dzsudzsák, și probabil de aceea a spus, referindu-se la melodia devenită imnul fanilor Soho Party, că "în această noapte nu s-a terminat nici pe departe, dar trebuie să plec".

După cum scrie în postarea sa, dimineață a fost la Soci, unde a participat la o întâlnire a firmelor din cadrul industriei nucleare.

Péter Szijjártó a subliniat că "din cauza crizei energetice globale are o importanță fără precedent faptul că o țară poate produce cantitatea de energie de care are nevoie".

Agresiunea rusă nu îl descurajează pe ministrul de externe să mențină în continuare relații cordiale cu Rusia. La începutul lunii octombrie, ministrul de externe a fost, de asemenea, în Rusia, unde a participat la o masă rotundă din cadrul conferinței Moscow Energy Week 2022.

În schimb, Péter Szijjártó nu a reușit, din păcate, să ajungă în Capitala Ucrainei de la invazia acestei țări de către Rusia, care a început la 24 februarie.

Sursa: RADOR