Comportamentul Ungariei în calitate de stat membru NATO nu este decis de președintele ucrainean, a declarat Péter Szijjártó, ministrul ungar al afacerilor externe și comerțului exterior, relatează MTI.

Péter Szijjártó a scris aceste rânduri pe Facebook, ca răspuns la declarația lui Volodimir Zelenski potrivit căruia "comportamentul Ungariei, ca stat membru NATO, nu este adecvat".

Referitor la această declarație, șeful diplomației ungare a scris: "Din fericire, nu el este cel care trebuie să decidă". Populația Ungariei a plătit deja un preț extrem de mare din cauza războiului din Ucraina. Totodată, mulți maghiari, membri ai comunității maghiare din Transcarpatia,  au murit deja în acest război".

Péter Szijjártó a adăugat că, dacă această declarație înseamnă că președintele ucrainean le mulțumește respectuos ungurilor pentru faptul că "i-au lăsat să intre și au avut grijă de peste un milion de refugiați din Ucraina" și le mulțumește respectuos pentru că "au trimis continuu ajutoare", atunci răspunsul este: "cu plăcere, sunt bineveniți și pot conta pe noi în viitor".

 Sursa: RADOR