Foștii președinți SUA Barack Obama și Bill Clinton au fost vizați de atentate cu dispozitive artizanale explozibile. Pachetele au fost triate sau interceptate de serviciile de securitate. Cu o zi în urmă, un pachet a primit și omoul de afaceri Soros.

Un dispozitiv exploziv a fost găsit la reşedinţa din New York a fostului preşedinte american Bill Clinton şi a soţiei sale, fost secretar de stat şi candidată la preşedinţie Hillary Clinton. Informația a fost dezvăluită miercuri de agențiile de presă Reuters şi BBC.

În cazul lui Bill Clinton, dispozitivul exploziv a fost descoperit de un tehnician care tria corespondenţa fostului cuplu prezidenţial, a scris și publicația The New York Times.

Și Serviciul Secret al SUA care se ocupă cu protecţia foștilor și actualilor preşedinţi, a precizat că a interceptat un colet suspect trimis la reşedinţa fostului preşedinte Barack Obama.

Cele două cazuri apar la doar două zile după ce un pachet similar i-a fost trimis şi miliardarului filantrop George Soros la locuinţa sa dintr-o suburbie a New Yorkului.