La aproape un an de la dispariția Mahsei Amini, bătută până la moarte de poliția moravurilor pentru că nu a purtat corect vălul, în Iran mișcarea de protest continuă să fie activă, în ciuda represiunii dure a regimului.
Nimeni nu și-l imaginează repetând scene precum cea din Azore alături de George Bush și José María Aznar. Astăzi, Blair este perceput ca cineva capabil să ajute să scoată țara din criză, în cazul în care Keir Starmer va veni la guvernare.
Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat luni, la finalul întrevederii cu Vladimir Putin, că el crede că poate fi găsită în curând o soluție pentru a revigora acordul privind exportul de cereale la Marea Neagră, intermediat de ONU.
Ministerul Apărării Naționale infirmă în mod categoric informațiile din spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de duminică spre luni, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul României.
În timp ce Casa Albă include această insulă revendicată de China în programul său de finanțare militară pentru statele suverane, Comitetul de Externe al Parlamentului Britanic o definește drept "țară independentă", relatează ABC.
”Aș dori să transmit un salut cald nobilului popor chinez. Le doresc tuturor oamenilor ce-i mai bun, vă rog să mergeți mereu înainte și să progresați. Și îi rog pe catolicii chinezi să fie buni creștini și buni cetățeni''.
A avut loc un șir de puciuri care nu poate fi ignorat și pus pe seama fricțiunilor politice obișnuite din niște țări predispuse la dezordine - ele au consecințe grave, comentează The Telegraph.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.