Sute de angajați din industria de prelucrare a cărnii din Germania sunt infectați cu COVID-19 sau se află în carantină, iar modul în care sunt tratați readuce în discuție condițiile de trai pentru angajații din această țară,comentează Deutsche Welle.

"«There is no free lunch»" spune un proverb american: cineva plătește întotdeauna prețul. Este valabil și pentru carnea ieftină consumată cu atâta plăcere de clienții din statele industrializate bogate. După ce sute de lucrători din estul Europei, angajați la marele abator german "Westfleisch" din orașul Coesfeld, s-au infectat cu noul coronavirus, se poate conchide: în criza actuală, acești oameni sunt cei care trebuie să plătească pentru carnea ieftină – în cel mai rău caz, chiar cu viața lor, comentează Deutsche Welle.

Managementul companiei de prelucrare a cărnii, a treia ca mărime din Germania, vorbește de responsabilitatea sa față de propriii angajați. În realitate - notează DW - întreaga branșă este deservită de lucrători angajați prin subcontractori – care angajează în special muncitorii români, bulgari sau polonezi.

Nimeni nu se simte responsabil "Westfleisch" și celelalte abatoare mari fac orice pentru a-și reduce costurile. Dar, oficial, ele nu admit că ar avea ceva de-a face cu condițiile nedemne pentru niște ființe umane în care trăiesc în Germania sute de muncitori străini, scrie Miodrag Soric care a realizat un reportaj despre abatorul din Coesfeld, unde s-au infectat mulți lucrători români cu noul coronavirus.

Detalii, pe Deutsche Welle.