Papa Francisc a criticat legile care incriminează homosexualitatea ca fiind ''nedrepte'', spunând că Dumnezeu își iubește toți copiii așa cum sunt ei, și a cerut episcopilor catolici să primească în Biserică persoanele LGBTQ, scrie ANSA.it.

''A fi homosexual nu este o crimă'', a spus Francisc într-un interviu pentru Associated Press. Este întotdeauna necesar să se facă distincția ''între un păcat și o crimă'', a subliniat Papa Bergoglio.

„A fi homosexual nu este o crimă. Da, dar este un păcat” – a continuat Pontiful, de parcă ar fi anticipat un răspuns la afirmația sa anterioară. „Mai întâi să facem distincție între un păcat și o crimă”, a invitat Papa, după care a adăugat: „Păcat este și să nu fim milostivi unii cu alții''.

Papa Francis a definit drept un ''păcat'' atitudinea episcopilor care susțin legi ce incriminează homosexualitatea sau care discriminează comunitatea gay. ''Acești episcopi trebuie să treacă printr-un proces de convertire'', a spus el, adăugând că ar trebui să dea dovadă de blândețe, așa cum ne arată Dumnezeu fiecăruia dintre noi''.

''Sunt sănătos. Sunt bine pentru vârsta mea", a spus, printre altele, Papa Francisc în interviu. Dar a dezvăluit că diverticuloza, de care a fost operat în iulie 2021, „a revenit" și că a mai avut o mică fractură osoasă la genunchi, cauzată de o cădere, fractură care s-a vindecat fără intervenție chirurgicală în urma unor tratemente cu laser și magnetoterapie. „E posibil să mor mâine, dar situația este sub control. Sunt sănătos”, a adăugat Pontiful cu obișnuitul său simț al umorului.

sursa: RADOR