Papa Francisc a lansat luni un apel către comunitatea internațională pentru a ''continua efortul'' vaccinării, spunând că pandemia impune ''o cură de realitate'' în fața propagării ''informațiilor nefondate'', informează AFP, citată de Agerpres.

''Este important să continuăm efortul de a imuniza pe cât posibil populația. În acest scop este nevoie de un angajament multiplu la nivel personal, politic și al întregii comunități internaționale'', a declarat Suveranul pontif luni dimineață în fața corpului diplomatic, exprimându-și dorința ca ''ansamblul populației mondiale să beneficieze de un acces egal la asistență medicală esențială și la vaccinuri''.

''A avea grijă de sănătate este o obligație morală. Din păcate, constatăm din ce în ce mai mult că trăim într-o lume cu puternice contraste ideologice. Ne lăsăm de multe ori condiționați de ideologia momentului, deseori construită pe informații nefondate sau pe fapte insuficient documentate'', a adăugat el.

''Orice declarație ideologică rupe legăturile dintre rațiunea umană și realitatea obiectivă a lucrurilor. Pandemia, dimpotrivă, ne impune un fel de 'cură de realitate', care ne cere să privim problemele în față și să adoptăm soluțiile adecvate pentru a o rezolva'', a mai spus Suveranul pontif.

Potrivit papei, ''vaccinurile nu sunt instrumente magice pentru vindecare, dar reprezintă cu siguranță, alături de tratamentele dezvoltate, soluția cea mai rațională pentru prevenirea bolii''.

Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, a pledat în mai multe rânduri în favoarea vaccinării, pe care a calificat-o drept un ''act de iubire''.