„Un creștin fără curaj, care nu-și direcționează puterea spre bine, care nu deranjează pe nimeni, este un creștin inutil. Să ne gândim la asta”, a afirmat Papa Francisc miercuri, în timpul Audienței Generale, relatează Rai News.

Suveranul Pontif, care continuă ciclul de cateheze „Viciile și virtuțile”, și-a concentrat predica pe „tărie”, a treia dintre virtuțile cardinale, cea mai „combativă”. Această virtute, a subliniat Papa Francisc, „este legată deseori de autorii scolastici de ceea ce anticii numeau „apetit irascibil”.

Gândirea antică nu și-a imaginat un om fără patimi: pentru că ar fi o piatră. Și nimeni nu a pus că patimile sunt neapărat reziduul unui păcat; numai că ele trebuie educate, trebuie îndreptate, purificate cu apa Botezului, sau mai degrabă cu focul Duhului Sfânt”.

În timpul saluturilor adresate pelerinilor de limbă engleză, Suveranul Pontif a transmis un mesaj poporului din Kazahstan pe care l-a asigurat de apropierea sa spirituală „în acest moment, când mai multe regiuni ale țării au fost lovite de inundații masive care au făcut ca mii de oameni să fie evacuați din casele lor. Îi invit pe toți să se roage pentru toate persoanele care suferă efectele acestui dezastru natural”, a spus Pap Francisc.

„În Occidentul nostru confortabil, care a diluat puțin totul, care a transformat calea spre perfecțiune într-o simplă dezvoltare organică, care nu are nevoie de lupte pentru că totul pare identic, simțim uneori o nostalgie sănătoasă pentru profeți. Numai că persoanele incomode și vizionare sunt foarte rare. Avem nevoie de cineva care să ne miște din locul moale în care ne-am culcușit și să ne facă să repetăm ​​cu hotărâre „nu” răului și la tot ceea ce duce la indiferență", a subliniat Pontiful care a adăugat: „Trebuie să spunem Da, drumului care ne face să progresăm în viață și pentru asta trebuie să luptăm”.

Sursa: RADOR RADIO ROMANIA