Anul trecut, un înalt oficial rus de securitate a dezertat. Este vorba despre Gleb Karakulov, care povestește detalii și secrete ale vieții lui Putin.

Acesta vorbește de existența unei rețele de trenuri secrete, birouri identice în diferite orașe și protocoale stricte de securitate, deoarece președintele rus suferă de o frică patologică că va fi asasinat, notează Cadena Ser.

Gleb Karakulov a fost căpitan în Serviciul Oficial de Protecție al Rusiei, FSO, agenții care se ocupă de securitatea celor mai înalți oficiali din Rusia, inclusiv a președintelui. Acest bărbat a dezvăluit că în ultimii ani totul este conceput pentru a ascunde adevărata locație a președintelui rus, pe care îl definește drept un personaj speriat patologic pentru viața sa.

Karakulov a făcut parte din echipa de teren de la Direcția de Comunicații Prezidențiale însărcinată cu criptarea mesajelor de la înalți oficiali ruși și a fost cel mai înalt comandant de informații rusești care a dezertat la începutul războiului Rusiei în Ucraina.

Disidentul în vârstă de 36 de ani explică că Putin are o rețea de trenuri secrete pentru transportul personal, pe lângă mai multe birouri identice în diferite orașe, din care își face aparițiile prin internet și pare să fie mereu în același de la Kremlin. În plus, trăiește cu protocoale de securitate apropiate de paranoia.

Trenul pe care Putin îl folosește pentru a călători prin țară include o rețea secretă de cale ferată cu șine paralele cu cele oficiale și stații specifice în apropierea reședințelor lui Putin, precum cea din parcul național Valdai din Novo Ogariovo sau cea Bocearov, din Soci, stațiunea balneară a lui Putin de pe malul Mării Negre.

"Putin a pierdut legătura cu lumea reală și a trăit într-o carapace în ultimii doi ani, petrecând o mare parte din timp în reședința-buncăr. Are o teamă patologică că va fi ucis și, prin urmare, se înconjoară de un grup care este întotdeauna de acord cu el, nu-i oferă niciodată informații reale și l-a făcut mai paranoic", explică Karakulov.

Fostul oficial rus de securitate mai dezvăluie că în acel grup mic care îl înconjoară pe Putin sunt pompieri, testeri de alimente, medici, ingineri, specialiști în securitate și contrainformații. Au o rețea secretă de comunicații doar pentru afacerile președintelui cu elicoptere, iahturi de lux și adăposturi antibombe, inclusiv unul la ambasada Rusiei în Kazahstan. De acolo, acest oficial rus de informații a fugit într-o țară nedezvăluită.

Putin nu folosește telefonul mobil și nici internetul și primește informații doar din cercul său cel mai apropiat, ceea ce îl pune într-o situație cu vicii informaționale. Dacă președintele rus este în carantină, el obligă tot personalul care lucrează acolo să treacă prin aceeași carantină de două săptămâni, limitând numărul de persoane care au contact cu el. Șeful Kremlinului și-a schimbat ritmul de viață de la pandemie, retrăgându-se din majoritatea călătoriilor și aparițiilor publice.

Sursa: RADOR