Parlamentarii britanici au respins marți seara calendarul propus de premierul Boris Johnson privind adoptarea legislației asupra Brexit, relatează BBC Online.

Cum termenul pentru Brexit se apropie - 31 octombrie, Boris Johnson a propus un calendar de aprobare a legislației de aplicare a Acordul privind ieșirea din UE până joi seara.

Deputații au considerat că termenul este prea scurt pentru a dezbate un text de 110 pagini. 

Înainte de respingerea calendarului, Parlamentul britanic a dat vot favorabil Acordului privind Brexit convenit de Boris Johnson cu Uniunea Europeană săptămâna trecută. 

Johnson le-a spus deputaților că e ”dezamăgit” de faptul că au votat pentru ”o amânare”, prelungind incertitudinea, dar nu renunță la politica sa privind ieșirea din spațiul comunitar până la sfârșitul lunii: "Într-un fel sau altul, vom părăsi UE cu acest Acord pentru care Camera Comunelor tocmai și-a dat votul”. 

Într-un mesaj pe Facebook, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a recomandat marți liderilor statelor membre să accepte o nouă amânare a datei retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană.