Partidele din opoziţie au anunţat vineri că vor bloca şi a doua încercare a premierului Boris Johnson de a declanşa anticipate, după ce ministrul pentru relaţia cu Parlamentul a declarat că Guvernul va convoca un nou vot în acest sens.

Jacob Rees-Mogg, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, a anunţat joi că Guvernul britanic va convoca luni un nou vot în Camera Comunelor cu privire la organizarea de alegeri legislative anticipate, după eşecul primei tentative.

Miercuri seara, Camera Comunelor a respins o moţiune prin care premierul solicita alegeri anticipate pe 15 octombrie. Moţiunea guvernului a primit 298 de voturi "pentru", dar nu a trecut deoarece era necesar ca două treimi dintre membrii Camerei să fie de acord. Johnson mai avea nevoie de 136 de voturi pentru a organiza alegeri înainte de Brexit.

Întrebat dacă le poate promite britanicilor că nu se va duce la Bruxelles să ceară o nouă amânare a Brexitului, cum îi cere legea adoptată miercuri de Camera Comunelor, premierul Boris Johnson a promis acest lucru: "Mai bine aş muri într-un şanţ'', relatează Reuters.

Partidele din opoziţie, inclusiv laburiştii, au anunţat vineri că fie vor vota împotrivă, fie se vor abţine, până când nu va fi implementată o lege care să blocheze un Brexit fără acord, relatează Reuters. 

Între timp, Tribunalul superior din Londra a decis că suspendarea Parlamentului britanic, de la 10 septembrie, este legală.