Vicepreşedintele AKP, Ali İhsan Yavuz, a contestat marţi, în mod oficial, rezultatul alegerilor municipale din 31 martie de la Istanbul, scrutin câştigat de candidatul opoziţiei.

"Dacă ar fi renumărate toate voturile din Istanbul, rezultatul alegerilor ar fi în favoarea noastră", a declarat Yavuz după ce a depus contestaţia la comisia electorală. El a venit cu trei valize de documente pentru a prezenta argumentele formaţiunii conduse de preşedintele Recep Erdogan în favoarea repetării alegerilor, relatează Hürriyet Daily News.

Rezultatul alegerilor din 31 martie a fost foarte strâns în metropola Istanbul, diferenţa între candidatul CHP şi cel al AKP fiind de 19.300 de voturi după o renumărare parţială. Ali İhsan Yavuz susţine că există suspiciuni asupra a circa 25.000 de buletine de vot. 

Comisia electorală a invalidat deja alegerile din Keskin, un orăşel din provincia anatoliană Kırıkkale, tot în urma unei contestaţii a AKP, stabilind astfel un precedent. Alegerile vor fi organizate din nou pe 2 iunie. 

Partidul lui Erdogan a câştigat alegerile municipale de luna trecută, dar a pierdut în mai multe oraşe mari, inclusiv în capitala Ankara.