Vicepreședintele AKP, Ali İhsan Yavuz, a contestat marți, în mod oficial, rezultatul alegerilor municipale din 31 martie de la Istanbul, scrutin câștigat de candidatul opoziției.

"Dacă ar fi renumărate toate voturile din Istanbul, rezultatul alegerilor ar fi în favoarea noastră", a declarat Yavuz după ce a depus contestația la comisia electorală. El a venit cu trei valize de documente pentru a prezenta argumentele formațiunii conduse de președintele Recep Erdogan în favoarea repetării alegerilor, relatează Hürriyet Daily News.

Rezultatul alegerilor din 31 martie a fost foarte strâns în metropola Istanbul, diferența între candidatul CHP și cel al AKP fiind de 19.300 de voturi după o renumărare parțială. Ali İhsan Yavuz susține că există suspiciuni asupra a circa 25.000 de buletine de vot. 

Comisia electorală a invalidat deja alegerile din Keskin, un orășel din provincia anatoliană Kırıkkale, tot în urma unei contestații a AKP, stabilind astfel un precedent. Alegerile vor fi organizate din nou pe 2 iunie. 

Partidul lui Erdogan a câștigat alegerile municipale de luna trecută, dar a pierdut în mai multe orașe mari, inclusiv în capitala Ankara.