Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a câștigat, duminică, alegerile organizate în Renania de Nord - Westfalia, considerat fieful SPD, social-democrații obținând cel mai mic scor din istorie în acest land.

Cu patru luni înaintea alegerilor legislative federale, formațiunea condusă de cancelarul Angela Merkel a obținut 34,2%, în timp ce SPD - 30,7%. 

Liberalii din FDP au realizat cel mai bun rezultat în acest land - 12,2%, în timp ce Verzii, care au fost în coaliția de guvernare din Renania de Nord - Westfalia (NRW) împreună cu social-democrații, au înregistrat un rezultat foarte prost - 6%, în comparație cu precedentele alegeri - 11,3%, scrie Spiegel Online. 

Formațiunea de dreapta naționalistă Alternativa pentru Germania (AfD) a obținut 7,5%, scor care îi permite să intre pentru prima dată în Legislativul landului. 

Pentru SPD este cea de-a treia înfrângere la un astfel de scrutin înregistrată începând din martie. Dată fiind mărimea landului, alegerile din NRW reprezintă un test important pentru alegerile generale. Totodată, rivalul lui Merkel la alegerile din toamnă, fostul președinte al PE, Martin Schulz, este originar din acest land.