Partidul Muncitoresc Kurd (PKK) a revendicat vineri atentatul cu mașină-capcană din orașul majoritar kurd Diyabakir, sud-estul Turciei, soldat cu moartea a șapte persoane și rănirea altor 27.

Revendicarea atacului cu mașină-capcană, care a vizat un microbuz al forțelor de ordine, a fost publicată pe site-ul PKK. Atacul a avut loc joi, cu o zi înaintea vizitei premierului Ahmet Davutoglu în Diyarbakır.

"PKK nu va putea să divizeze această țară. Nu trebuie să ne temem de atacurile acestei grupări infame”, a declarat, vineri, premierul, care a participat la funeraliile polițiștilor uciși, scrie yenisafak.com.

El i-a asigurat pe locuitori că Diyarbakır va deveni un oraș sigur.

Ahmet Davutoglu a venit în orașul din zona kurdă împreună cu soția sa, Sare Davutoglu, și cu mai mulți miniștri din guvernul său.

355 de membri ai forțelor turce de securitate au murit de la încălcarea armistițiului între autorități și militanții kurzi, în iulie 2015.

Peste 5.000 de teroriști au fost "neutralizați” în Turcia și în afara țării, în această perioadă, conform datelor oficiale. Ankara, UE și SUA consideră că PKK este o organizație teroristă.