Martin Schulz, candidat la funcția de cancelar la parlamentarele din Germania, și-a depășit atribuțiile atunci când s-a aflat în postul de președinte al PE prin faptul că a recomandat avantaje lucrative pentru unii angajați, anunță secretariatul PE.

Într-o scrisoare de răspuns la întrebările comisiei de control bugetar a PE, secretariatul legislativului european afirmă că decizia lui Schulz de a-și promova personalul "nu a corespuns regulamentelor și de aceea nu a fost niciodată implementată de serviciile" Parlamentului European, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Der Spiegel relatase că, în timpul mandatului său de președinte al PE, Martin Schulz a făcut presiuni pentru obținerea unor termeni preferențiali la angajare pentru confidentul său, Markus Engels. În octombrie 2015, Schulz ar fi ajutat și alți colegi să obțină avantaje lucrative.

Nu este clar dacă Martin Schulz știa că decizia sa contravenea regulamentelor PE.

Anunțul secretariatului Parlamentului European survine unei anchete efectuate de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF). Acesta a verificat, în luna februarie, dacă "există suficiente suspiciuni de fraudă, corupție sau orice activitate ilegală ce afectează interesele financiare ale Uniunii Europene pentru ca OLAF să deschidă un caz".

Martin Schulz (61 de ani) a fost președinte al Parlamentului European din 2012 până la începutul lui 2017, când a demisionat. La finalul lunii ianuarie, el a anunțat că intenționează să candideze pentru postul de cancelar al Germaniei la scrutinul legislativ din septembrie.