Pentru a-l înțelege mai bine pe Vladimir Zelinski, cancelarul german, Angela Merkel, a recurs la mijloace mai puțin obișnuite, potrivit ministrului ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, relatează Kyivpost.com.

Pavlo Klimkin a declarat că Angela Merkel a urmărit mai multe fragmente din "Slujitorul poporului", un serial de comedie difuzat la televiziunea ucraineană, în care Zelinski juca rolul președintelui Ucrainei. El a devenit președinte al țării și în realitate, în urma alegerilor din 21 aprilie, fără să aibă niciun fel de experiență politică.

Într-un interviu acordat agenției Ukrinform, ministrul ucrainean de externe a declarat că Angela Merkel a văzut fragmente din serial, în momentul Vladimir Zelinski a urcat în sondaje.

Serialul a fost urmărit și de mai mulți miniștri de externe, care apoi l-au întrebat ce părere are despre emisiune. Klimkin nu a dat nume, spunând că nu le-a cerut permisiunea.

Partidul fondat de Vladimir Zelenski are același nume ca serialul. La alegerile parlamentare din 21 iulie, "Slujitorul poporului" a obținut 254 de mandate din 424, asigurându-și astfel majoritatea, fapt fără precedent în istoria modernă a Ucrainei.