Comentatorul Fox News Douglas Macgregor devine, probabil, ambasador al SUA la Berlin. El cunoaște bine Germania și împărtășește concepția despre lume a președintelui american. La Berlin, situația rămâne inconfortabilă, comentează Deutsche Welle.

Președintele SUA mizează pe continuitate în capitala Germaniei. După Richard Grenell urmează ca Douglas Macgregor să reprezinte interesele SUA în Republica Federală. Grenell a provocat deja în primele săptămâni de mandat numeroase critici ca urmare a unor mesaje provocatoare postate pe Twitter. În permanență, ambasadorul s-a amestecat cu sfaturile sale în politica internă germană, criticând guvernul federal, notează Deutsche Welle.

Fostul colonel al armatei SUA, Douglas Macgregor, viitorul ambasador SUA în Germania, este și el un prieten al cuvintelor fără echivoc, și un apărător asiduu al politicii președintelui Donald Trump, de la începutul mandatului acestuia.

"Germanii nu se simt obligați, grație nouă, să se apere pe ei înșiși. Iar președintele a spus, simplu: Vedeți dumneavoastră, de ce să vă apere contribuabilul american, dacă nu aveți voința de a vă apăra singuri?", a declarat Macgregor în urmă cu doi ani, în cadrul unui interviu televizat. Deja în timpul carierei sale militare, Macgregor și-a câștigat renumele unui om cu gândire neconvențională. După anul 2004, când a trecut în rezervă, el și-a înăsprit criticile la adresa structurilor militare ale SUA.

El a devenit cunoscut publicului larg în calitate de comentator pe teme de politică de securitate al postului de știri Fox News. Și aceasta îl leagă de predecesorul său Grenell. Este chiar posibil ca președintele SUA, Donald Trump, să-l fi remarcat pe Macgregor la Fox News, știut fiind faptul că el urmărește acest post pentru a se pune la curent cu ce se petrece în lume.

Analizele televizate ale lui Macgregor se află pe lungimea de unde a președintelui Trump. De exemplu, fostul ofițer de carieră a fost printre primii care au cerut retragerea armatei americane din Afganistan și Siria. De asemenea, el împărtășește pe deplin criticile lui Trump la adresa NATO. Încă înainte ca președintele Franței, Emmanuel Macron, să declare că "NATO se află în moarte clinică", provocând valuri în întreaga lume, Macgregor a spus adio alianței occidentale. "NATO nu moare, NATO este un zombie", a afirmat el într-o analiză, publicată în primăvara anului trecut. "Și zombii mor, la un moment dat", a completat el.