Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că invadatorii ruși au deportat cu forța peste 1,6 milioane de ucraineni, oamenii fiind duși în Rusia împotriva voinței lor, anunță RBC.

"Peste 1,6 milioane de ucraineni au fost deja deportați cu forța în Rusia. Aceștia sunt pe întreg teritoriul acestui stat, împrăștiați prin regiuni îndepărtate ale Rusiei. Multora dintre ei le-au fost luate documentele, mulți dintre ei au trecut prin teribilele lagăre de filtrare ale ocupanților, unde au fost batjocoriți și intimidați. Aceștia sunt oameni. Pentru Rusia, însă, ei sunt doar o resursă..." - a declarat liderul ucrainean, într-un mesaj video postat, joi, pe rețelele sociale. 

Volodimir Zelenski a adăugat că Rusia încearcă să transforme Ucraina într-o colonie a sa, așa cum era înainte, pe vremea imperiilor. Cu toate acestea, președintele de la Kiev a subliniat că nu are nicio îndoială că Ucraina va câștiga, deoarece milioane de ucraineni s-au ridicat pentru apărarea libertății și a statului lor și nu vor permite Federației Ruse să readucă acele vechi vremuri nedrepte. 

Sursa: RADOR