O armată de 47.000 de refugiați - numărul este provizoriu - mărșăluiește din enclava separatistă etnică armeană, învinsă săptămâna trecută într-o ofensivă ''antiteroristă'' fulgerătoare a Azerbaidjanului, relatează Rai News.

UPDATE

Peste 47.000 de oameni au fugit din Nagorno-Karabah în Armenia, iar liderii separatiști spun că toți vor să plece în Armenia, relatează RIA. 

++++

Atacul Azerbaidjan a făcut 200 de morți în 24 de ore, inclusiv șase observatori ruși.

Datele despre refugiați au fost furnizate oficial de guvernul de la Erevan, care a precizat că pentru 11.000 dintre aceștia ''au fost completate deja datele de înregistrare, în timp ce nevoile a 2.550 de persoane nu au fost încă identificate. Toate persoanele care nu au un loc de reședință în Armenia primesc de la guvern o cazare adecvată''.

Azerbaidjanul atacă zona de mai mult timp, lovind ținte civile și blocând toate căile de acces și de evacuare. Locuitorii din regiune, temându-se de curățarea etnică, au început de zile întregi să se deplaseze în masă spre Armenia, provocând haos în sistemul rutier din regiune, care este deja fragil.

În timp ce guvernul armean numără persoanele care sosesc și pregătește găzduirea acestora, autoritățile separatiste din Nagorno-Karabah anunță că au fost găsite 13 cadavre și că șapte persoane au murit din cauza rănilor suferite în urma exploziei care a avut loc luni seară, într-o benzinărie.

Conform unei estimări inițiale, explozia ar fi rănit peste 300 de refugiați - pe unii chiar foarte grav - și a provocat moartea imediată a cel puțin 20 de oameni.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA