Două explozii au ucis peste 100 de persoane și rănit peste 180 în apropierea unui cimitir din Iran, unde avea loc o ceremonie de comemorare a asasinării comandantului Forței Al-Quds din cadrul Corpului Gărzilor Revoluționare ale Iranului în 2020.

UPDATE

Teheranul a revizuit numărul morților la 84.

++++

Două explozii provocate de "atacuri teroriste" au ucis peste 100 de persoane și rănit peste 180 în apropierea unui cimitir din Iran, unde avea loc o ceremonie de comemorare a asasinării comandantului Forței Al-Quds din cadrul Corpului Gărzilor Revoluționare ale Iranului în 2020, generalul Qassem Soleimani, într-un atac cu dronă al Statelor Unite, a relatat miercuri presa de stat iraniană, citată de Reuters.

Televiziunea de stat iraniană a raportat o primă și apoi o a doua explozie în timpul ceremoniei ținute în cimitirul din orașul Kerman (sud-est), unde este înmormântat Soleimani.

Nournews, agenție semi-oficială, a relatat mai devreme că "mai multe recipiente cu gaz au explodat pe drumul ce duce la cimitir", notează Agerpres.

Televiziunea de stat a arătat echipe de salvare ale Semilunii Roșii evacuând răniții de la ceremonie, la care sute de iranieni se adunaseră pentru a comemora moartea lui Soleimani. Potrivit unor agenții de presă iraniene, cel puțin 50 de persoane au fost rănite.

"Incidentul este un atac terorist", a afirmat televiziunea de stat, citându-l pe Rahman Jalali, adjunct al guvernatorului provinciei Kerman, în sudul Iranului, adaugă France Presse.