Ministrul ungar de Externe se referă la solicitarea președintelui Petro Poroșenko ca Parlamentul de la Kiev să aprobe o lege privind sancționarea dublei cetățenii într-o procedură de urgență.

Prima lovitură a fost modificarea Legii educației, urmată de o a doua lovitură care a implicat declararea Legii cu privire la principiile politicii lingvistice de stat în Ucraina drept neconstituțională și planificarea amendării sale, a declarat marți Peter Szijjarto în cadrul unei conferințe de presă, relatează MTI, preluată de Agerpres.

Ucraina acționează împotriva minorităților naționale ”într-un mod vrednic de dispreț și premeditat”, a acuzat Szijjarto.

El a adăugat că reședintele Ucrainei acționează împreună cu Rada de la Kiev pentru a elimina treptat drepturile dobândite de minorități, în timp ce conduce o ”campanie mincinoasă”, pretinzând că sunt victime ale geopoliticii.

Șeful diplomației de la Budapesta a atras atenția că Ungaria își va menține veto-ul asupra aderării Ucrainei la NATO dacă drepturile minorităților naționale nu vor fi restabilite.