Phenianul a amenințat că dacă Statele Unite și aliații lor vor impune noi sancțiuni împotriva sa, atunci își va grăbi planurile pentru a-și duce la bun sfârșit programul nuclear. Între timp, exerciții militare au loc aproape de Coreea de Nord.

Phenianul a amenințat că dacă Statele Unite și aliații lor vor impune noi sancțiuni împotriva sa, atunci regimul nord-coreean își va grăbi planurile pentru a-și duce la bun sfârșit programul nuclear, relatează Agerpres, care citează agenția de presă KCNA, citând un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean.

Ultimele sancțiuni impuse de Consiliul de Securitate al ONU reprezintă „cel mai vicios, lipsit de etică și inuman act de ostilitate pentru exterminarea fizică a poporului nord-coreean și pentru izolarea sistemului și a guvernului său”, a declarat oficialul nord-coreean.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în urmă cu o săptămână o rezoluție ce prevede sancțiuni mai dure împotriva Phenianului care interzic importurile de textile nord-coreene și limitează aprovizionarea cu petrol a țării.

Tot luni, două bombardiere strategice B-1B și patru avioane de vânătoare stealth F-35B americane s-au apropiat luni de frontiera dintre cele două Corei, în cadrul unui exercițiu efectuat împreună cu aparate sud-coreene F-15K, conform Agerpres, care citează agenția de presă Yonhap.

Exercițiile au implicat bombardamente deasupra Peninsulei Coreea. Avioanele „au lansat bombe pe poligonul Pilseung din Taebaek, provincia Gangwon, în timpul exercițiului organizat de la amiază până la ora 2:30, și s-au întors la bazele lor”. La exercițiu au mai participat două avioane americane F-16 și trei avioane cisternă pentru realimentare KC-135.