Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, unul dintre cei mai fervenţi militanţi pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a pledat pentru construirea unui pod gigant peste Canalul Mânecii care să lege Marea Britanie de Franţa.

Johnson a făcut această propunere în cadrul celui de-al 35-lea summit franco-britanic desfăşurat joi, la Academia militară regală din Sandhurst, ocazie cu care premierul britanic Theresa May şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit să aprofundeze cooperarea bilaterală în materie de imigraţie şi securitate, informează agenţiile de presă EFE şi Reuters, preluate de Agerpres.

În cadrul întâlnirii, la care au participat, de asemenea, miniştri şi reprezentanţi ai serviciilor de informaţii din ambele ţări, Boris Johnson a subliniat: "conexiunile bune" sunt vitale pentru relaţiile viitoare.

Johnson spus că actualul tunel pe sub canalul Mânecii prin care trece trenul Eurostar, trebuie să fie doar "primul pas" în comunicaţiile dintre Marea Britanie şi Franţa.

Fostul primar al Londrei, care a condus campania de ieşire a Marii Britanii din UE la referendumul din 2016, i-a spus preşedintelui Emmanuel Macron că este "ridicol" că cele două mari economii sunt legate de o singură cale ferată. Apoi a sugerat construirea unei a doua conexiuni, iniţiativă la care Macron a răspuns: "Sunt de acord. Să facem asta!", scrie The Daily Telegraph.