"Politica lui Meloni este nedreaptă, inumană și ineficientă", spune Stéphane Séjourné, șeful partidului prezidențial Renaissance și președinte al grupului centrist Renew Europe din Parlamentul European, într-un interviu pentru Le Figaro.

În ciuda dorinței de rezolvare a tensiunilor și a tonurilor conciliante folosite de miniștrii francezi după incidentul diplomatic de săptămâna trecută, gestionarea imigrației continuă să fie un câmp de luptă între Franța și Italia, în vederea alegerilor europene din 2024.

Dezbaterea politică este acum transnațională, iar, dacă pe 4 mai ministrul francez de Interne Gérald Darmanin a atacat guvernul italian, acum este rândul șeful partidului lui Macron, aliat în Europa cu Italia Viva și Azione, să o critice pe premiera Giorgia Meloni, notează Corriere della Sera.

"Extrema dreaptă franceză ia drept model extrema dreaptă italiană. Incompetența și neputința lor trebuie denunțate. Meloni face multă demagogie în fața imigrației ilegale: politica sa este nedreaptă, inumană și ineficientă", spune Sejourné.

O poziție pe care Sejourné a exprimat-o deja pe Twitter, dându-i dreptate lui Darmanin vinerea trecută.

"Gérald Darmanin a avut dreptate să denunțe incompetența și neputința extremei drepte europene în fața imigrației ilegale. Știam că abordarea lor nu este nici justă, nici umană: constatăm astăzi că este și ineficientă". 

Sursa: RADOR