Poliția germană a reținut vineri un bărbat de 28 de ani suspectat că a amplasat dispozitivele care au explodat săptămâna trecută lângă autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund. Motivația pare a avea legătură cu lăcomia, nu cu terorismul.

Serghei W., care are dublă cetățenie: germană și rusă, este acuzat de tentativă de omor, de producerea unor vătămări corporale grave și de punerea la cale a unor explozii, se arată într-un comunicat, scrie DW.

Suspectul a fost reținut în timpul unei operațiuni a poliției în apropierea orașului Tübingen, în landul Baden-Württemberg (sud).

Bărbatul, care speculase în legătură cu scăderea prețului acțiunilor clubului de fotbal, voia să se îmbogățească atacând echipa din Dortmund. El s-a cazat la același hotel în care se aflau jucătorii Borusiei. 

Pe 11 aprilie, trei explozii au vizat autobuzul echipei germane de fotbal Borussia Dortmund, cu puțin timp înainte de meciul cu AS Monaco din Liga Campionilor.

Fotbalistul echipei germane Marc Bartra a fost rănit ușor.

Inițial, anchetatorii au luat în calcul ipoteza teroristă, mai ales că a fost găsită o scrisoare de revendicare a atacului, care începea cu formularea "în numele lui Allah cel milostiv”.