Un agent de securitate a fost împușcat mortal, iar legitimația sa de acces în unitate a dispărut. Chiar dacă crima a vut loc cu câteva zile în urmă, nimeni nu a considerat periculos că a dispărut legitimația

UPDATE Conform cotidianului belgian Le Soir, legitimația de acces în centrala nucleară nu ar fi fost furată. jurnaliștii citează procurori din Charleroi, care susțin că nu a fost furată.

Un agent din dispozitivul de securitate de la o centrală nucleară din Belgia a fost ucis joi seară la Charleroi, iar legitimația sa de acces la centrală a dispărut, conform Derniere heure.

Presa a ignorat informația, dar nici autoritățile nu i-au dat mai multă importanță, mai ales după triplul atentat de marți ce a zguduit Belgia, în condițiile în care centralele nucleare figurează printre potențialele ținte ale celulei teroriste franco-belgiene.

Pe 17 februarie, aceeași publicație belgiană Derniere heure dezvăluia că directorul programului belgian de cercetare și dezvoltare nucleară a fost spionat de membrii celulei teroriste suspectată de comiterea atentatelor de la Paris și Bruxelles.

Nici după dezvăluirile din presă ministrul belgian de interne Jan Jambon nu a ridicat nivelul de securitate la centralele nucleare din țară, ci abia în ziua atentatelor.

Totuși, în ziua uciderii agentului de pază, autoritățile au retras legitimațiile de acces pentru 11 lucrători ai centralei în ultima săptămână.

Teroriștii de la Bruxelles, scria anterior Derniere heure, intenționau comiterea unor acte diversioniste la centralele nucleare belgiene.