UPDATE: Alte două persoane au fost arestate sâmbătă dimineață, astfel că numărul celor reținuți de autorități se ridică la 11, după ce alte două persoane au fost eliberate fără a fi puse sub acuzare.

Poliția britanică a arestat sâmbătă dimineață doi bărbați după ce a efectuat o explozie controlată în timpul unei percheziții la Manchester (nord-vestul Angliei), în cadrul anchetei privind atentatul comis în 22 mai, care s-a soldat cu 22 de morți și 116 răniți.

Cei doi bărbați arestați sâmbătă au vârste de 20 de ani și 22 de ani, scrie Agerpres.  

+++++++++ 

Știrea inițială 

Autoritățile britanice au arestat 11 suspecți după atentatul care a dus la moartea a 22 de persoane și rănirea altor 116, dar nu exclud alte arestări.

Vineri seară, poliția a arestat un bărbat de 44 de ani la sud de Manchester în legătură cu atentatul de luni, cea de-a unsprezecea persoană vizată de ancheta în acest caz. Alți opt bărbați, cu vârste între 18 ani și 38 de ani, se află în arest în prezent sub bănuiala de infracțiuni cu caracter terorist, în timp ce două persoane dintre cele reținute - un băiat de 16 ani și o femeie de 34 de ani - au fost ulterior puse în libertate.

Șeful structurii antiteroriste a poliției britanice, Mark Rowley, a spus că autoritățile au înregistrat „progrese semnificative” în ancheta privind atentatul de la Manchester, o „mare parte” a rețelei din care făcea parte autorul sinucigaș Salman Abedi fiind dezmembrată, notează Agerpres.

Potrivit oficialului britanic, printre cei arestați se află „jucători cheie”, fiind probabile noi arestări în acest dosar. Mark Rowley a adăugat că poliția a revizuit măsurile de securitate pentru peste 1.300 de evenimente în întreaga țară și a subliniat că cetățenii britanici trebuie să aibă „încredere 100%” că poliția face tot posibilul pentru a-i proteja.

Ancheta a relevat că Salman Abedi, născut în 1994 la Manchester din părinți libieni care au fugit de regimul lui Muammar Gaddafi, a crescut într-un context familial jihadist. Bomba pe care a folosit-o era o încărcătură explozivă artizanală puternică, echipată cu un detonator sofisticat pe care tânărul kamikaze nu pare să-l fi conceput singur, potrivit unor experți contactați de AFP.