În contextul violențelor dintre palestinieni și israelieni, care, din nou, s-au soldat cu victime, cabinetul de securitate israelian a decis noi „măsuri pentru combaterea terorismului”.

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că poliția a primit permisiunea de a izola complet cartierele arabe din Ierusalimul de Est. 

Altă măsură inclusă în pachetul elaborat de Cabinetul de Securitate al Israelului este posibilitatea de a introduce interdicții de mișcare a persoanelor în caz de noi tensiuni. 

În termen de „câteva zile”, casele teroriștilor palestinieni, identificați ca atare de autoritățile israeliene, vor putea fi demolate, iar orice altă proprietate confiscată. Dreptul de rezidență al acestora în Ierusalimul de Est ar putea fi anulat.

În context, secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, s-a arătat îngrijorat de „aparenta reacție excesivă” a forțelor israeliene de securitate și a cerut o anchetă a mai multor incidente. Secretarul de stat american, John Kerry, a anunțat că va efectua o vizită în Orientul Apropiat în curând și a cerut ambelor părți să înceteze violențele.