Belarus va considera Polonia primul său obiectiv militar în cazul în care va fi atacat, iar Minskul va răspunde cu lovituri asupra infrastructurii de război și a posturilor de comandă ale Varșoviei, a declarat adjunctul șefului de Stat Major.

''În cazul declanșării unui conflict, teritoriul Poloniei și infrastructura sa militară se transformă în obiectivul principal'', a avertizat Kosighin, adjunctul șefului de Stat Major al forțelor armate belaruse, Ruslan Kosighin, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Militarul belarus a declarat că autoritățile poloneze trebuie să fie conștiente de faptul că, văzându-se atacat, Belarusul își va concentra răspunsul asupra ''centrelor de luare a deciziilor, sistemelor de control, centrelor de amplasare (a sistemelor de apărare antiaeriene - n.r.), arsenalelor și bazelor, dar și altor obiective economice importante''.

''Suntem pregătiți pentru diverse evoluții ale situației. Nu am dori să avem de-a face cu un scenariu militar, însă în Occident trebuie să se înțeleagă foarte clar că răspunsul nostru în fața oricărei provocări armate va fi fără echivoc adecvat și ferm'', a adăugat oficialul belarus.

Kosighin a insistat că Belarusul acordă o atenție specială amplasării sistemelor de apărare antiaeriană americane în regiunea europeană, și îndeosebi în Polonia, unde este pe punctul să fie pusă în funcțiune o bază de acest tip, situație văzută de Minsk drept o provocare și o amenințare militară.