Secretarul american de stat,căruia congresmenii i-au cerut să explice aparenta inerție a SUA în fața amenințărilor Rusiei contra soldaților SUA în Afganistan,a invocat moartea a circa 300 de ruși în Siria pentru a demonstra fermitatea Washingronului.

În timpul unei audieri parlamentare, Mike Pompeo a fost întrebat de mai multe ori de către senatori democrați cu privire la afacerea ''primelor rusești'' - recompensele plătite de Rusia talibanilor afgani pentru a ucide soldați americani, recompense despre care au scris mai multe publicații americane ce fac referire la informații obținute de serviciile secrete ale SUA, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Președintele Donald Trump pare că încearcă să ocolească acest subiect și a declarat săptămâna aceasta că nu l-a evocat în recentele discuții telefonice avute cu omologul său rus Vladimir Putin, în timp ce Pompeo nu a precizat dacă a abordat această chestiune cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

''Nu cred că există vreo îndoială în spiritul tuturor oficialilor ruși, inclusiv Vladimir Putin, asupra faptului că Statele Unite se așteaptă ca ei să nu ucidă americani ... Pot să vă asigur că cei 300 de ruși care erau în Siria, care au amenințat America și care nu mai sunt pe această lume înțeleg de asemenea acest lucru'', a spus Pompeo, fără a da detalii.