Secretarul american de stat, Mike Pompeo, l-a asigurat marți, în timpul întâlnirii din stațiunea rusească Soci, pe omologul său rus, Serghei Lavrov, că președintele Donald Trump e hotărât să îmbunătățească relațiile cu Rusia.

Serghei Lavrov a deplâns starea "tristă" a relațiilor bilaterale ruso-americane, dar a primit asigurări de la Mike Pompeo că liderul de la Casa Albă vrea să îmbunătățească aceste relații.

''Avem diferențe de abordare și fiecare țară își va proteja propriile interese, se ve preocupa de interesele ei și ale poporului ei. Dar aceasta nu înseamnă că suntem adversari în toate chestiunile și sper că putem găsi teme în care să avem un set de interese suprapuse și vom continua să construim o relație puternică, cel puțin în aceste chestiuni punctuale''', a afirmat secretarul american de stat, relatează agențiile internaționale de presă, preluate de Agerpres.

Pompeo a estimat că lupta împotriva terorismului și combaterea proliferării nucleare sunt două capitole la care Moscova și Washingtonul pot găsi un teren comun.

Pompeo este primul oficial american de rang înalt care efectuează o vizită în Rusia după deplasarea în octombrie anul trecut a consilierului pe probleme naționale al Casei Albe, John Bolton.

Donald Trump a anunțat luni că se va întâlni cu Vladimir Putin și cu președintele chinez, Xi Jinping, în timpul summitului G20, care va avea loc în iunie, în Japonia. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat marți că a notat declarația președintelui american, dar că SUA nu au făcut nicio propunere oficială pentru o întrevedere.

Peskov a mai spus că s-au mai făcut astfel de declarații, dar nu au existat discuții privind o întâlnire între cei doi lideri.