"Am făcut contrabandă cu vaccinuri anti-Covid împreună cu Luigi Di Maio", susține premierul albanez.

În timpul unui eveniment care s-a desfășurat la Bergamo, premierul albanez Edi Rama a povestit despre o ''operațiune pe care nimeni nu o cunoaște desfășurată cu ajutorul serviciilor secrete: Pfizer avea un contract imperialist și noi aveam nevoie de el, ce fel de italian sau de albanez ești, dacă ești mereu în conformitate cu legea?'', relatează La Repubblica.

Împreună cu Luigi Di Maio ''am desfășurat o operațiune de contrabandă'' cu vaccinuri anti-COVID: a mărturisit prim-ministrul Albaniei, Edi Rama, care a vorbit duminică, la Bergamo, în cadrul evenimentului ''Cultura va salva lumea'', unde era prezent și ministrul italian de externe. '

'Astăzi vă voi spune ceva ce nu știe nimeni'', a început Rama. "Dacă eu sunt un albanez-italian, Di Maio este napolitano-albanez, așa că am făcut împreună o operațiune de contrabandă. Ce fel de italian sau de albanez ești, dacă respecți mereu legea?".

Rama a povestit că în perioada în care Albania a fost afectată puternic de pandemia COVID ''nu aveam vaccinuri și presiunea era foarte mare. Oamenilor le era frică să nu moară ca peștii fără apă, însă nu puteam avea vaccinul. L-am întrebat pe Luigi: ne puteți oferi o cantitate simbolică, dar importantă pentru ca noi să începem să vaccinăm medicii și asistenții?''.

''Pfizer avea un contract imperialist, capitalist: eu îți dau vaccinurile, dar tu nu le poți da nimănui. Era orice altceva, dar nu creștin''. ''Luigi a spus: nu putem face asta pentru că e un lucru extrem de grav. Însă am făcut-o printr-o operațiune la care au participat și serviciile secrete. Un lucru incredibil, ministrul de externe al Italiei și prim-ministrul Albaniei care au trecut bunuri de contrabandă pentru a salva oamenii''.

Rama a adăugat: "Numai că nu puteam ascunde acele vaccinuri, a trebuit să le administrăm. Avocații Pfizer au amenințat cu procese și au vrut să știe cum le-am obținut, însă le-am spus doar atât: le avem de la o țară prietenă".

"Și când au întrebat ce țară am spus: Știi, am învățat de la napolitani că nu trebuie să abandonezi un prieten în fața poliției, așa că nici eu nu renunț la prietenul meu".

''Acum, ziarele vor spune despre tine că ești un contrabandist'', a adăugat Rama, care a ținut totuși să-l liniștească pe amicul Di Maio: ''Luigi, acum ești un om liber''.

Sursa: RADOR