Premierul israelian în exercițiu, Benjamin Netanyahu, a fost pus joi sub acuzare pentru corupție, fraudă și abuz de încredere în mai multe dosare.

Procurorul General al Statului Israel a recomandat ca Netanyahu să fie inculpat în dosarele cunoscute sub numele de cod 1000, 2000 și 4000, informează AFP, preluată de Agerpres.

În "Dosarul 1000", prim-ministrul e acuzat că a primit cadouri de peste 700.000 de shekeli (circa 185.000 de euro) din partea unor oameni de afaceri bogați, printre care producătorul de la Hollywood Arnon Milchan și miliardarul australian James Packer - în schimbul unor eventuale avantaje.

În "Dosarul 2000", Netanyahu e acuzat că a încercat să-și asigure o imagine favorabilă din partea cotidianului Yediot Aharonot, în urma unei înțelegeri cu patronul publicației, Arnon Moses. În schimb, premierul ar fi trebuit să dea o lege care să limiteze difuzarea cotidianului gratuit Israel Hayom, principalul concurent al lui Yediot Aharonot.

"Dosarul 4000" e cel mai periculos pentru Benjamin Netanyahu, acuzat că a încercat să-și asigurare o imagine favorabilă pe site-ul de știri Walla, în schimbul unor favoruri din partea guvernului care este posibil să fi adus grupului de telecomunicatii Bezeq milioane de dolari.