După eșecul guvernului său format din opt partide, premierul israelian Naftali Bennett și-a anunțat retragerea din politică și nu va mai candida la următoarele alegeri, potrivit purtătorului său de cuvânt.

O comisie parlamentară a dat undă verde marți unui proiect de lege vizând dizolvarea parlamentului Israelului, un pas cheie către convocarea de noi alegeri anticipate, pentru a cincea oară în mai puțin de patru ani. Noi alegeri urmează să aibă loc la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie.

Miercurea trecută, parlamentarii israelieni au aprobat, într-o lectură preliminară, dizolvarea parlamentului și organizarea de noi alegeri, după ce prim-ministrul Naftali Bennett a anunțat destrămarea coaliției eterogene aflate la putere din iunie 2021.

Conform unui acord de împărțire a puterii între premierul Naftali Bennett și actualul ministru de externe Yair Lapid, acesta va deține funcția de prim-ministru după dizolvarea parlamentului până la formarea următorului guvern.

După alegeri, fostul premier Benjamin Netanyahu, care a fost acuzat de corupție, speră să revină la putere, notează dpa.